MILJØRIGTIG VOGNMAND SERVICE

Vognmanden

og miljøet

Problemerne med miljøet

Vi forstår og anerkender den øgede indsats der kræves og gøres for miljøet og klimaet. Både beslutningerne om proaktivitet, og kravene til at kunne blive certificeret som miljøcertificeret virksomhed.

En af de samfundsmæssige udfordringer er, at der tales og skrives meget om f.eks. miljø, genbrug, klima og klimaforandringer, og at dette ikke altid følges op af de nødvendige indsatser og krav.

Det er blandt andet derfor vi roser initiativer med miljøcertificeringer, og at vi som vognmandsvirksomhed skal definere konkrete og målbare standarder for at opnå at blive certificeret som en virksomhed, der gør en aktiv indsats for miljøet.

Miljøcertifikater i vognmandsbranchen

Miljøcertifikatet er med til at bevise, at vi gør en indsat for at mindske vores aftryk på miljøet, og det gør samtidig at vi holder fokus på miljørigtighed i vores virksomhed.

Løsningerne og mulighederne inden for miljø

Vi har påtaget os medansvar for at gøre det hele bedre.

Vi ser fremad, vi skal have vækst, det skal være sjovt at være her, det skal være spændene at drive virksomhed, men vi skal være med til at bakke op om at finde nye muligheder, inventioner og innovationer inden for miljø, klima, genanvendelse og genbrug.

Det bakker P. Fournaise 125% op om, og vi ser mulighederne i — og benytter os af — den opbakning samfundet giver erhvervslivet, for at kunne drive en effektiv miljøvirksomhed.

Herunder har vi listet de muligheder, initiativer og innovationer P. Fournaise har gjort på miljøområdet:

1: Certifikater og diplomer

P Fournaise har gjort sig fortjent til adskillige diplomer og certifikater, når det kommer til at drive en miljørigtig virksomhed.

I korte træk er en miljøcertificering det bevis og kvalitetsstempel, der godkender en virksomheds aktivitet på miljøområdet — f.eks. de initiativer der er blevet taget, og bliver taget, for at skåne miljøet, og at genanvende og genbruge materialer.

2: Bæredygtigt materiel

Såvel ved vedligeholdelsen, som den løbende udskiftning af vores lastbiler og materiel i øvrigt er det vigtigt for os med det ”grønne aspekt”, så det hele tiden sikres, at vores miljøbelastning er så skånsom så muligt.

Herunder kan også nævnes vores affaldscontainere, At når nu vi danskere er så gode til at sortere vores affald samvittighedsfuldt, så giver det god mening at de affaldscontainere der er dårlige for miljøet er sorteret fra, og de affaldscontainerne der er så miljøvenlige som muligt, er sorteret til.

Renoveret container: Anvendt til genbrugelige materialer. På den måde kan de ting vi smider ud, ikke blive smidt ud, men genanvendt.

3: Miljøvenlig genbrug af vinduesglas

Kan man genbruge vinduesglas? Det kunne man ikke — eller gjorde i hvert fald ikke — før Peter Fournaise fik idéen til det. Og det gjorde han allerede tilbage i 1998. Siden har P. Fournaise været frontløber på at genanvende glas, vinduesglas, autoruder og andre relevante materialer.

Eksmpel på genbrug af vinduesglas

Miljøcertificeringer

P Fournaise har omhyggeligt overholdt bestemmelserne for de etablerede og bredt anerkendte miljøcertifikater:

- Miljø Logistik

P. Fournaise er medejer af Miljølogistik, som kort sagt er et initiativ der handler om, at komme af med affaldet på en måde som belaster klimaet mindst muligt. Et initiativ der hjælper virksomheder med at skåne miljøet på den bedste måde.
Det resulterer i mange tilfælde, i at meget materiel og affaldet, bliver konverteret til genbrug, og genanvendt til løsninger, der skåner miljøet mest muligt.

- Green Network

Green Network er egentlig hvad det siger; et netværk af ligesindede miljøbevidste mennesker, virksomheder og rådgivere. Det gode selskab, når det kommer til at passe på kloden.

- ISO 9001:2015

ISO 9001:2015 er et fællesskab af mennesker, der sammen tager ansvar for miljøet, klimaet og fremadskuende løsninger.

- ISO 14001:2015

ISO 14001:2015 hjælper med at sætte en standard for miljømæssigt rigtige virkemidler og praktiske værktøjer til at kunne optimere virksomheden til konstant at udvikle sig som miljøvenlig virksomhed.

Bæredygtige grønne Orange lastbiler

P Fournaise er kendt som ”Dem med de orange lastbiler.” Man kan ikke køre ud på vejene i Fredericia og trekantsområdet uden at se en orange lastbil.

Men med vores fokus på miljø, og at vælge de helt rigtige lastbiler, til at kunne passe på klimaet, føler vi nogle gange vi vil kunne stå inde for ”os med de grønne orange lastbiler.”

Miljørigtige affaldscontainere

Vi mennesker skal af med vores affald. Og affaldet skal transporteres i containere - affaldscontainere.

Men en ting er indholdet i containerne — affaldet om du vil. En anden ting er selve affaldscontaineren. Hvad materiale er den lavet af, størrelsen, mulighed for genbrug, mængde af indhold, effektivitet osv.

Her tog vores CEO Peter Fournaise, initiativ til at udskifte en stor mængde containere til affald til nogle af de mest miljøskånsomme affaldscontainere markedet og verdenshistorien har budt på.

Miljøvenlig genbrug af vinduesglas

Kan man genbruge vinduesglas. Det kunne man ikke — eller gjorde i hvert fald ikke — før Peter Fournaise fik idéen til det.

KONTAKT OS

Vognmand P. Fournaise A/S
Vognmands og miljøvirksomhed
Telefon: 75 92 11 44
E-mail: pf@p-fournaise.dk

Vognmand P. Fournaise A/S, Fredericia
Industrivej 15
7000 Fredericia

Vognmand P. Fournaise A/S, Kolding
Nr. Stenderupvej 89
6051 Almind

BESTIL CONTAINERTØMNING
MILJØ OG CERTIFICERING

En del af Miljø Logistik Danmark.
Kvalitetsgodkendelse efter ISO 9001 og 14001.
Modtager af miljødiplom fra Green Network 6 år i streg.

Hjemmesiden udviklet brokop.com